luni, 27 aprilie 2009

femei frumoase

ce face o femeie frumoasa?



Nu ce face ea toata ziua..asta ca sa fiu inteleasa..ci cum se defineste o femeie frumoasa?ce trebuie sa aiba o femeie sa fie considerata frumoasa?



Lasand la o parte aspectul fizic despre care am sa vorbesc la sfarsit,am sa incerc sa zugravesc pe cat posibil,dupa criteriile pe care le consider ideea mea de femeie frumoasa.

Cred ca in primul rand o femeie trebuie sa aiba stil..si nu ma refer la hainela..ma refer la rezonanta vocii,la felul in care ea gesticuleaza atunci cand explica ceva,la privirile pe sub gene,la miscarea buzelor atunci cand vorbeste..cuvantul care imi vine in minte atunci cand ma gandesc la o femeie frumoasa este discret.un parfum fin,cu aroma de mosc care sa nu-i ascunda aroma pielii ci sa o completeze,cand il simti sa stii ca e ea..sa miroasa a EA,o pereche de cercei mici care sa-ti atraga atentia spre linia gatului..exact acolo unde miroase a ea..sa aiba cunostinte minime in orice domeniu,sa-ti fure privirea cu zambetul ei,sa stie sa rada placut,nici pitigaiat,nici horcait,nici sa aiba un ras mut(asa cum am vazut la multe femei frumoase rad fara sa scoata nici un zgomot,ai impresia ca te uiti la un film de pe vremea cand nu se inventase sonorul)sa aiba deci un ras suav,molipsitor.

Mai cred ca o femeie frumoasa trebuie sa fie puternica..nu culturista,nu..cu toate ca admir foarte mult femeile care daca barbatu nu-i acasa iau butelia(goala)in maini si se duc sa o schimbe(chiar daca atunci cand se intorc cu ea plina vecinul ii sare in ajutor)e nevoie de putin curaj sa faci asta ca femeie si putine femei au.puternica ma refer deci la modul de a privi viata,de a lua greutatile in piept cu curaj..nimeni nu spune ca nu ai voie sa te inchizi in baie si sa plangi un pic..asta nu inseamna ca nu esti o femeie puternica..

O femeie frumoasa trebuie..si cred ca acesta e cel mai important atu al unei femei frumoase..sa fie inteligenta..nu spun desteapta pt ca e mare diferenta intre a fi destept si a fi inteligent(dupa parerea mea destept e cel care stie multe si nu le poate analiza,nu poate explica cum si de ce,inteligent e cel care stie ce-i trebuie si poate invata si pe altii)o femeie trebuie sa stie sa poarte o conversatie referitoare la un subiect despre care nu stie nimic..am apreciat intotdeauna femeile care pot face paralele intre subiecte total diferite.

Sa asculte cu aceeasi placere muzica clasica si trance,sa inventeze povesti,sa ii placa sa citeasca,sa fie curioasa si sa descopere lucruri noi de facut,pozat,vizitat,facut,citit,la care sa zambeasca,sa stie sa spuna de deochi,sa-i placa sa gateasca(se spune ca a gati pt cineva=a oferi iubire),sa picteze,sculpteze,cante,scrie sau sa faca ceva ce nu toata lumea poate face..nu stiu..martisoare din conuri de brad sau pene de pescarus.Sa fie modesta si neaparat sa aiba valori,sa se imbrace intr-un stil al ei care sa nu tina cont de tendinte si moda,sa fie mereu vesela si sa stie bancuri cu adevarat haioase..sa nu fie vulgara,sa-i placa plantele.................................................................................................................................................................................................................................

Gandindu-ma la aspectul fizic o femeie frumoasa are parul lung si matasos,ochii vorbitori (cand ii privesti ochii stii exact ce vrea sa spuna sau ce simte)acesti ochi trebuie sa fie neaparat mari si genele sa fie lungi,buzele unei femei frumoase sunt conturate,nu neaparat groase dar in nici un caz subtiri(mi s-a parut intotdeauna ca femeile cu buzele subtiri sunt rele)sa aiba unghiile nici prea mari nici prea mici..nu lungi si ascutite ca de vrajitoare dar nici roase din carne sau taiate baieteste,mainile mici si fine ca de copila..

va urma completarea spatiului marcat cu ................

5 comentarii:

  1. all these things are nice and beautiful indeed but, things, words, perfumes, wits...sugar, spice and everything nice...don't make beauty.

    when you look a woman in her eyes and she looks back at you, if you can see your smile in her eyes and feel her smiling back at you and you feel a warmth in your heart...that warmth is a woman's beauty.

    what makes this beauty? I don't know...
    beautiful things we tried to describe with words but they became poems. we tried to paint them but they became pictures. we tried to sculpt them and they became statutes. we sing of them and they do sound nice but...something is missing. then you read the poem looking in her eyes and it is beautiful. you see the red of her lips in the painting and it's warm. you touch the cold marble trying to find that ever elusive form of a woman's curve, and it feels alive. you spell her name at night and it's a lullaby...
    the beauty of a woman is inside you. she only needs to smile at you...

    but, if all that is plain romanticism, well, then, if we are to look for more worldly things that make a woman beautiful, I would say one thing is missing from your description. a spice...a certain kind of spice.


    anonim

    RăspundețiȘtergere
  2. O femeie frumoasa e o femeie care este OM. Restul decurge de aici.

    Dar in aceasta lume a intalni o Femeie-Om este un miracol.

    RăspundețiȘtergere
  3. chiar eram curioasa daca cineva va spune ceea ce ai spus tu..ca orice femeie trebuie in primul rand sa fie om...mare dreptate ai

    RăspundețiȘtergere
  4. zambetul, gesturile fascinante, discretia NU POT FI URMARITE CA ATARE, in interesul de a fi frumoasa. Daca faci asta, iese un teatru ieftin bun pentru barbatii mediocrii, cu ceva banuti (tipica femeie de societate, trecuta, care isi joaca feminitatea in preajma unor barbati josnici, multumiti cu ele).
    Discretia, zambetul care sa impresioneze si toate celelalte funcctioneaza doar daca sunt autentice, adevarate, sincere, adica daca nuj sunt urmarite ca atare. Altfel spus nu poti cauta sa pari inocenta, incercarea asta e tocmai expresia unei perfidii tipice

    RăspundețiȘtergere
  5. o femeie frumoasa este femeia care seamana cu mama noastra! asa se percepe de catre un barbat femeia ideala, sa aibe soldurile largi sanii opulenti sa poata aduce mostenitori viabili si sa fie in stare sa-i hranesca cu lapte din belsug asa fel incat ei sa fie din start cu un pas in fata celorlalti, sa adore poftele barbatului si sa-i faca de papa numai de bun si hranitor, acestea sunt necesare ptr a doua zi sa poata alerga bine la vanatoare si sa lupte cu fiarele padurii . El trebuie sa semene in principiu cu tatal lor...si incepe aceeasi poveste ca si cu femeia cu cur mare si tațe opulente...!

    RăspundețiȘtergere