miercuri, 6 mai 2009

sfarsitul lumii 20.12 2012?


Un textul al nativilor mezoamericani, prevede ca in viitorul imediat se va produce un eveniment cosmic,care va fi de fapt finalul civilizatiei noastre lasand loc pentru nastere unei civilizatii noi.. Conform calendarului mayas, in anul 13.0.0.0.0, adica datei de 21 decembrie 2012.


Apocalipsa dupa mayasi
Mayasii erau un popor extrem de avansat.Matematicieni,filozofi si astronomi,au conceput cel mai precis calendar cunoscut de om.Acesta a fost alcatuit in urma observarii soarelui,planetelor si stelelor din Calea Lactee. Astronomii cunosteau locatia centrului universului.
Ei intelegeau diferit timpul. Noi vedem timpul linear; el poate fi incetinit, dupa cum chiar a demonstrat Einstein, insa merge intr-o singura directie,insa,mayasii credeau ca timpul merge in cicluri care se repeta,la finele fiecarui ciclu incepand unul nou, si ca acestea isi au originea in Centrul Cerului, denumit de ei Hunab Ku.Hunab Ku era asimilat zeului suprem, Creatorul.
Calendarul Lung , se va incheia la 21 decembrie 2012, si este intemeiat pe acest principiu al ciclicitatii.
Mayasii, posedau si cunostinte privind fazele solare, lucru vital pentru calcularea unui calendar exact.Piramide maya sunt perfect aliniate dupa solstitii si echinoctii. De exemplu, piramida Chichén Itzá a fost construita astfel incat, in timpul echinoctiilor, soarele la apus formeaza o umbra care seamana perfect cu un sarpe, coborand pe treptele constructiei. Sarpele este reprezentarea zeului Kukulcan la mayasi.
O astfel de umbra poate fi obtinuta doar posedand cunostinte arhitecturale si astronomice exceptional de precise,cunostinte mostenite de maya, de la o civilizatie mult mai veche:aztecii. Aztecii au ridicat la Teotihuacán, langa Mexic, Piramida Soarelui, inchinata aceluiasi zeu. Piramida este aliniata cu constelatia Pleiadelor, pe care chiar si egiptenii au examinat-o la constructia piramidelor lor la Gizeh.S-a constatat legatura intre credintele mayasilor, egiptenilor si sumerienilor, in special in modul in care acestia se refereau la nasterea universului, viitorului lui si a omenirii.
Mayasii au calculat data incheierii ciclului temporal bazandu-se pe periodicitatea ciclurilor astronomice si sincronicitatea lor cu evenimentele din natura si din viata umana de zi cu zi pe parcursul a mii de ani.

Bazandu-se pe aceasta combinatie intre divinatii si calcule matematice, ei au aflat, inca de acum 4.000 de ani, ceea ce noi stim de doar cateva decenii: ca pe 21 octombrie 2012 va incepe alinierea soarelui nostru cu stelele din centrul Caii Lactee!
Alinierea culmineaza, conform calculelor mayase - confirmate de savantii moderni - in ziua solstitiului de iarna,21 decembrie 2012, in calendarul nostru.
La aceasta data, lumina si umbra vor proiecta “Sarpele cu pene” coborand pe treptele piramidei Chichén Itzá, care la baza au un cap mare de sarpe sculptat in piatra.Fenomen se petrece de doua ori in fiecare an, insa la solstitiul de iarna al lui 2012, se va intampla cu totul altceva.La apus,marginea de N-V a piramidei va proiecta un tipar de lumina care imbratiseaza si ilumineaza capul de sarpe sculptat de la baza scarilor.In de 32 de minute, sarpele, alcatuit din aceasta alternanta de lumina si umbra, va cobori spre baza piramidei,pe masura ce soarele paraseste fiecare treapta,Pe langa asta, pe 21 decembrie 2012 in jurul orelor 11:11, coada sarpelui proiectata din varful piramidei va tinti spre constelatia Pleiadelor, intr-o aliniere asemanatoare piramidelor de la Gizeh.
Atunci, spun mayasii, la revenirea pe pamant a lui Quetzalcoatl, lumea se va sfarsi prin foc, iar centrul universului Hunab Ku va da nastere altui soare, numit “Cel de-al Saselea Soare”, dand nastere altei lumi.
Savantii moderni cred ca e imposibil sa nu tinem seama de cosmogonia popoarelor mezoamericane pentru ca, pe langa dovezile de acuratete si precizie date de calendarul maya si de constructiile lasate de civilizatiile vechi, descoperirile ultimilor ani ne pun pe ganduri.
Oamenii de stiinta au confirmat ceea ce mayasii stiau de mult: anume ca la data solstitiului de iarna 2012, soarele se va afla in “aliniamentul galactic”, adica va fi pe aceeasi linie cu Ecuatorul Galactic-linia care imparte in doua calea Lactee, divizand-o in 2 hemisfere sau lobi.

Aliniamentul este rezultatul precesiunii echinoctiilor. Precesiunea este data de pamant care misca incet pe axa sa, schimband pozitia echinoctiilor si solstitiilor cu cate un grad la 71,5 ani. Pentru ca soarele la solstitiu are o largime de o jumatate de grad, rezulta ca soarelui la solstitiul de iarna ii sunt necesari 36 de ani pentru a trece prin Ecuatorul Galactic. Alinierea exacta intre centrul soarelui, asa cum este vazut de pe pamant, si Ecuatorul Galactic, a avut loc in 1998 (dupa Jean Meeus in Mathematical Astronomy Morsels, 1997); la un calcul simplu, adunand 1998 cu +/- 18 (jumatatea lui 36), rezulta ca soarele este aliniat cu Ecuatorul Galactic la fiecare solstitiu de iarna intre 1980 si 2016.
Daca asemenea aliniamente au mai aparut in anii 3000 I. C. si 1500 I. C., deosebirea este ca, de aceasta data, la 21 decembrie 2012, centrul soarelui nu doar ca se va afla pe aceeasi linie cu Ecuatorul Galactic, dar el se va suprapune chiar peste Centrul galaxiei
Cu ocazia aceleiasi alinieri, Taietura Neagra (regiune de praf interstelar de la nordul Centrului Galactic pana dincolo de constelatia Acvilei, marcata in imagine ca “Dark Rift”) pe care mayasii o cunosteau si o numeau “Drumul Negru” se intinde peste Ecuatorul Galactic, in locul in care soarele se va afla in 2012.Zona este vizibila cu ochiul liber la munte sau acolo unde aerul este curat, ca o panza alba pe cer.
Astronomii moderni, cu instrumente avansate, au descoperit in centrul Caii Lactee o imensa “gaura neagra” care emite radiatie gamma de inalta energie si care, periodic, inghite stele si respectiv naste altele.Savantii au concluzionat: “centrul galaxiei gazduieste un numar de potentiale surse de raze gamma, inclusiv o gaura neagra cu masa de circa 10.000 de ori mai mare decat a soarelui, ramasite ale exploziilor unor supernove si posibil o acumulare de particule de materie neagra.

Calendarul maya, incepe in 12 august 3114 i.C. si se incheie la 21.12.2012. El contine 5 subdiviziuni temporale. In ordine de la cea mai mica la cea mai mare acestea sunt (in transcriere aproximativa): k’in, winal, tun, k’atun, baktun. K’in inseamna o zi, winal, o perioada de 20 de zile (asemanatoare cu luna noastra), tun este un an de 360 de zile iar k’atun, 20 de ani a cate 360 de zile fiecare. In fine, baktun reprezinta o perioada de 400 de ani, adica 20 de k’atuni. 13 baktuni formau un Mare Ciclu, adica 1.872.000 zile, notat 13.0.0.0.0.

La nivel planetar, avem de-a face cu o inversiune a polilor magnetici, fenomen care se petrece o data la 13.000 de ani, deci de doua ori într-un mare ciclu cosmic de 26.000 de ani. Polul nord magnetic terestru este într-o constanta deplasare. La ora actuala, tinde sa se apropie de polul nord geografic. Unii oameni de stiinta considera ca aceasta inversare a polilor magnetici ai Terrei va avea loc în curând. Magnetismul prezent se modifica într-un sens care ar putea indica o eventuala inversare a polilor magnetici într-un viitor nedeterminat.Clarvazatorul Edgar Cayce a fost întrebat pe data de 11 august 1936 de unul din clientii sai daca Pamântul va trece prin vreo schimbare majora între anii 2000 si 2001, si daca da, ce fel de schimbare. Cayce a raspuns ca o deplasare (in engleza "shifting") a polilor va avea loc între anii 2000 si 2001. Deplasare ("shifting") poate însemna o miscare de citeva grade, sau un grad, sau mai putin. Inversare ar presupune o miscare de 180 de grade. Cayce a zis "shifting" adica deplasare, nu inversare. In orice caz, 2001 a trecut si deplasarea prezisa nu s-a intimplat.Presa de senzatie speculeaza pe marginea inversarii polilor magnetici ai Pamântului, care s-a întâmplat de mai multe ori în trecutul geologic (cu foarte mult timp in urma) si s-ar putea sa se mai întimple intr-un viitor nedeterminat. .

5 comentarii:

  1. salut nu cred nici o iota pentru ca mayasi nu credeau in Dumnezeu iar Dumnezeu nu da voe nici satanei[lucifer] sa distruga pamintul asa cum se preciziaza pentru ca Dumnezeu acreat pamintul in asa fel ca omul sa poata trai [aer,apa etc] si o schimbare din asta ar distruge omul

    RăspundețiȘtergere
  2. poate ca nu exista d-zeu si in definitiv totul este un ciclu de intamplari care se repeta si ceea ce exista Acolo Sus ne depaseste pt ca nu stim exact CE ESTE.Calendarul aztec este foarte interesant si iti poti citi fiecare zi cum sa o petreci poti sa prezici viitorul si pezentul unui om iar acest lucru ne da de inteles ca exista ceva mai presus decat Dumnezeu.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu cred in asa ceva pt ca ei au avut ca putere Divina Zei si noi pe Dumnezeu (Alah, Budha, etc.)in functie de Religie.Si ei doar sau gandit cred ca la asa ceva!Deci sa nu ne luam dupa prosti de speriat copilasi de 5 ani

    RăspundețiȘtergere