joi, 9 iulie 2009

clienta muta


la prima vedere:

o tipa inalta,izbitor de frumoasa,atletica,cu picioare lungi pe tocuri inalte,imbracata intr-o rochie alba stil clopot.se aseaza finut pe canapea si-si cauta o tigara..slim.
-buna ziua,bine ati venit..si las meniul..nu-mi raspunde.
rasfoieste meniul curioasa,il lasa jos si trage din tigara.
-cu ce va servesc?
deschide meniul si-mi arata cu degetul o limonada cu capsuni si menta.unghii french si maini fine..alta pitzipoanca..imi spun eu..nici macar nu vorbeste..dar e asa frumoasa..par castaniu nevopsit,ochii mari si caprui spre cenusiu..nu stiu,o culoare turbat de frumoasa..si totusi o privire trista.
aduc bautura
-serviti cu placere!va mai aduc altceva?
da din cap ca nu insotind negatia si cu un gest al mainilor ei frumoase.

la a doua vedere:

tipa ma cheama si-mi arata un biletel.."spune-mi te rog..unde este toaleta?"bulversata ridic privirea din biletel si-i explic..se ridica si pleaca in directia indicata de mine..
nu intelegeam de ce mi-a scris?de ce nu mi-a vorbit..
"spune-mi te rog.."
cand s-a intors de la toaleta mi-a mai aratat pe meniu o cafea si o apa minerala..eu tot nu intelegeam..nu faceam legatura dintre ochii ei si biletel..dintre faptul ca parea una din fetele de bamboo si ''te rog''.am privit-o ceva vreme incercand sa ma dumiresc..ea tot se juca cu telefonul..sau poate scria mesaje..si parea atat de trista..

la a treia vedere:
cere nota,binenteles prin specifiul semn al mainii..i-o aduc si plec.ea numara banii si pleaca.pe spatele notei era scris:iti multumesc ca te-ai purtat normal cu mine..a fost prima data cand am iesit singura din casa de cand am amutit.



am aflat intr-un tarziu de la una din colege ca tipa era intr-adevar o fata de bogatan,insa nu genul pitzi ci din contra foarte ok si ca amutise cand i-a murit mama.

7 comentarii:

  1. daca e tipa din poza, e intr-adevar, izbitor de frumoasa...
    despre intamplare...te cam trec fiorii cand citesti

    RăspundețiȘtergere
  2. hmm...bun postul dar titlul nu prea ti-a iesit,uitate si tu cum suna "clienta muta" :( ,fata era frumoasa,inteligenta,cu bun simt dar nu era muta;probabil isi va reveni din acest blocaj curand cu putin ajutor din partea celor din jur eventual.

    RăspundețiȘtergere
  3. mie imi place ca totul sa fie cat mai dramatic..asa ca in mintea mea ea nu-si va reveni niciodata..cu toate ca sper din tot sufletul sa ai dreptate

    RăspundețiȘtergere
  4. Si cand te gandesti ca multi dintre noi asociem handicapul fizic cu uratenia fizica si sufleteasca..frumos!

    RăspundețiȘtergere